R.I.N.D.U. A.W.A.K

Assalamualaikum.
bismillahirahminrahim.

rindu banyak membawa kesan dalam kehidupan seharian kita.
rindu boleh mengakibatkan kita tak tido sepanjang malam.
rindu boleh menjimatkan beras di tempayan.
rindu mengajar kita erti ketabahan.
rindu membuatkan kita jadi pendiam.
rindu mengkayakan syarikat telekomunikasi.
rindu sering membuatkan kita asyik berangan.
rindu boleh membina modal insan.
rindu boleh jadi melahirkn generasi berpandangan jauh.
rindu boleh menyebabkan air mata mengalir.
rindu selalu menjadi mankin ketemenungan.

rindu juga menyedarkan kita betapa bertuahnya di jadikan tuhan sebagai manusia yang mempunyai jiwa dan perasaan. Rindu juga membawa kita ke satu ruang supaya bersyukur akan nikmat-nikmat yang telah dipinjamkan olehNya. Rindu boleh jadi rindu akan tuhan yang menciptanya, boleh jadi rindu akan kekasih hati, keluarga,sahabat handai,suasana gembira,pedih dan segala macam lagi. Rindu luas pengertianya. Ramadhan yang bakal menjelma pasti mengubat jiwa2 yang merindui kehadiran bulan mulia itu.Rindu bersahur,berbuka,bertadarus,berterawikh dan bermoreh. Paling penting.. duit raya? bukan... mercun? bukan... malam lailatul qadr. malam ape tue? 

"Sesungguhnya Kami menurunkan Al-Qur'an pada lailatul Qadar, tahukah engkau apakah lailatul Qadar itu ? Lailatul Qadar itu lebih baik dari seribu bulan, pada malam itu turunlah melaikat-malaikat dan Jibril dengan izin Allah Tuhan mereka (untuk membawa) segala urusan, selamatlah malam itu hingga terbit fajar" (Al-Qadr : 1-5]"

so, berrindulah pada jalan yang betul. wah, gua macam good2 pulak kan2?. ;)
standardlah, gua pun dah 3 bulan tak jumpa nurse di hati gua. apakan daya, gua student dan penganggur terhormat tak de mase nak medical checkUp nie.Insyallah pas raye nie. Wah??.heeee 

Sekian. terima kasih kerna sudi membaca, =)







6 00 Pendengar cerita:

bombay said...

jgn nk nurse sgtla..haha..

jacktigermalaya said...

kahkahakh dah nurse tue yang mencintai gua seadanye..heheheheh ;)

azie aziz said...

nurse di hati ko?alolo..comelnye...hehe..

jacktigermalaya said...

shhhhhhh..ko kasi kantoi ar zie.. ;)

My MiRa said...

:)

jacktigermalaya said...

;P

Post a Comment